Succesvol zijn……..wie wil dat niet?

Om succesvol te zijn, moet je heel veel talent hebben! Dat is wat veel mensen denken. Beroemde muzikanten, topsporters, grote leiders en wetenschappers, die onderzoek naar talent hebben gedaan, weten wel beter: altijd, altijd, blijken deze mensen er jaren en jaren lang gewoon keihard voor gewerkt te hebben!

 

Het verschil in een “amateur” en een “prof” zit hem vooral in de gedrevenheid die de persoon heeft voor zijn of haar vak en daardoor de hoeveelheid tijd hij of zij eraan wil besteden. Iemand met een enorme passie voor muziek, zal er veel tijd in steken en daar zijn prioriteit leggen. Iemand die muziek maken “leuk” vindt, maar aan veel andere zaken prioriteit geeft, zal nooit zoveel tijd en energie erin steken en daardoor ook nooit zoveel bereiken. Zo simpel is het echt! 

De anekdote die ik laatst las over de beroemde violist Izhak Perlman, onderstreept dit heel treffend:
Vlak na een optreden, woonde Izhak Perlman een receptie bij voor een goed doel. Hij werd aangesproken door iemand die daar te gast was, en ook bij het concert was geweest. Terwijl hij de hand schudde van de violist, zei hij: “Meneer Perlman, u was fenomenaal vanavond, echt waanzinnig goed!” Perlman glimlachte en bedankte voor het compliment. De man vervolgde: “Al mijn hele  leven voel ik een grote liefde voor de viool en ik heb alle grote violisten, die op deze aardbol rondlopen, horen spelen. Maar ik heb nog nooit iemand zo briljant horen spelen als u vanavond.” Perlman glimlachte zwijgend en de man ging weer verder: “Ik zou mijn leven ervoor geven om zo viool te kunnen spelen als u vanavond deed!” Perlman glimlachte weer en zei: “Dat heb ik gedaan.”

Prachtig!

Wat je kunt bereiken is afhankelijk van de hoeveel hard werken die je erin stopt. Je bereidheid om ervoor te werken is je talent. Ga ervoor!

Itzhak Perlman speelt Schindlers List:

https://www.youtube.com/watch?v=wSMhvawSGW4&feature=player_embedded

Veel studeerplezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *