Starten met studeren: 5 tips

Je vakantie is voorbij en het gewone leven gaat weer beginnen. Misschien heb je er eigenlijk niet zo’n zin in. Het is nu (eindelijk!) mooi weer, er ligt een berg werk op je te wachten of je ziet op tegen het komend schooljaar; dat alles helpt niet mee om weer enthousiast aan de slag te gaan. In je vrije tijd ook weer op je instrument gaan studeren, is dan extra moeilijk. Daarom deze tips om snel in een lekker studeerritme te komen; ga weer starten met studeren!

 

Tip 1

Starten met studeren: begin klein.

Neem je voor om vandaag 5 minuten met je instrument bezig te zijn! Weet je wat? Lees straks maar verder en doe het eerst, dan ben je gelijk goed bezig! Ik wacht wel 5 minuten 🙂 Langer mag ook, ik heb geen haast!

 

Tip 2

Ga op zoek naar een nieuw stuk wat je graag wilt leren spelen. Zoek voorbeelden op Youtube en laat je lekker maken: krijg je er al zin in om te gaan oefenen?

 

Tip 3

Pak je agenda van deze week erbij en plan iedere dag wanneer je gaat studeren. Als je geen tijd hebt, speel dan toch die dag, al is het maar 5 minuten. Veel herhalen is de sleutel om iets te leren: 5 minuten iets, is 3 keer beter dan niets!

 

Tip 4

Gebruik een studeerblad (je kunt ze gratis bij mij aanvragen, simpel via het contactformulier op mijn website). Geef duidelijk op iedere dag aan hoe lang je gestudeerd hebt. Maak er een sport van om in ieder vakje iets te hebben staan!

 

Tip 5

Weet je dat je jezelf heel goed voor de gek kunt houden? Heb je geen zin? Doe de volgende truc: plooi je gezicht in een vrolijke glimlach en zeg vol overtuiging tegen jezelf: ik heb er echt zin in!! Herhaal dat nog een paar keer en je zult merken dat je gevoel echt verandert. Dan natuurlijk niet uit gaan stellen maar gelijk aan de slag!

 

Veel studeerplezier!