logo muziekstudio legato
Vorige week had ik in de nieuwsbrief beloofd om deze keer te vertellen over het ontstaan en de betekenis van van Muziekstudio Legato en het logo. Belofte maakt schuld, dus die wil ik bij deze inlossen!

 

Toen begin 2013 duidelijk werd dat ik mijn baan bij culturele instelling het Koorenhuis in Den Haag vanwege bezuinigingen zou kwijtraken, had ik al snel besloten dat ik voor mezelf wilde  gaan starten. Een eigen muziekschool opstarten klinkt natuurlijk geweldig, maar het was ook een grote gok! Het leek erop dat niemand meer de waarde van muzieklessen zag en dat het heel moeilijk zou zijn om leerlingen te krijgen. Toch wilde ik die gok wagen, omdat het me heerlijk leek om na 24 jaar heen en weer reizen naar Den Haag, thuis te werken. Omdat ik dan helemaal zelf kon bepalen hoe, wanneer en aan wie ik les zou geven en alles zelf in eigen hand zou hebben. Een paar jaar eerder had dat idee mij vooral bang gemaakt; maar in 2013 was ik er helemaal klaar voor!

Maar na dat besluit begint het allemaal pas. Hoe ga je de muziekschool noemen? Want je moet je inschrijven onder die naam bij de Kamer van Koophandel. Maar ook voor de website, visitekaartjes, flyers, enz. heb je een goede naam en logo nodig die je daarna niet zo gemakkelijk meer verandert!  Steeds wanneer ik een leuke naam had bedacht, bleek iemand anders me al voor te zijn geweest! Gelukkig is dat op internet gemakkelijk te controleren. Graag wilde ik iets betekenen in mijn eigen buurt: ik hoopte dat ik daar de meeste leerlingen vandaan zou krijgen. Muziek als verbindende factor in mijn wijk, dat vond ik een mooi idee. Daarom lag een naam met Legato ( =verbinden, zie ook mijn blog http://muziekstudio-legato.nl/legato-spelen-7-dingen-die-je-moet-weten/ ) voor de hand. Maar Legato is een geliefde naam, dus moest er iets origineels bij. Nu wordt de lesruimte op de 2e verdieping al vanaf de bouw  “studio” genoemd. Dus lag het voor de hand om dat te gebruiken in de naam. Om duidelijk te maken dat je bij mij muzieklessen kunt volgen, wilde ik ook “muziek” in de naam hebben. Niet iedereen weet immers dat Legato een muziekterm is. Zo werd de naam Muziekstudio Legato geboren! Hiephiep hoera, die naam was nog vrij!

Toen het logo nog! Wat voor uitstraling wilde ik? Eenvoudig, met donkerrood, duidelijk, origineel, fris. Hmmm, dat was ook nog niet zo simpel! Het moest iets met de naam worden en een origineel iets met noten. Zo kwam ik uiteindelijk op het idee om mijn initialen A,D,B als noten te noteren, met eronder een legatoboog. En natuurlijk een mooie foto erbij van toetsen en dwarsfluit. Deze foto heeft Wim, mijn man, gemaakt. Het zijn dus ook echt mijn instrumenten!

SAMSUNG CSC

Bij het lanceren van mijn nieuwe website afgelopen november, is het logo een beetje aangepast omdat het zo op de website mooier uitkwam. En zo, vind ik zelf, ziet het er ook nog net wmuziekstudio-legatoat professioneler uit!

 

 

Nu, na 3 jaar, ben ik nog steeds blij dat ik de gok genomen heb en voor mezelf ben begonnen. Het loopt prima, ik heb heel veel  leuke leerlingen! En met de naam en het logo ben ik ook nog steeds heel tevreden!

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.