Sinterklaas is onderweg!

“Juf, nog maar 3 nachtjes slapen! En als ik morgen wakker wordt, nog maar 2! YEAH!!!”

 

Heerlijk om de kinderen zo enthousiast te zien! Ik kan er niet meer omheen (en wil dat ook niet); het is weer tijd voor Sinterklaasliedjes! Vrijwel alle leerlingen (kinderen en volwassenen) willen er toch zeker een paar kunnen spelen.

Terwijl de Sinterklaasliedjes opgezocht worden, komen de verhalen los. En er zitten er toch een paar fraaie tussen! Over het schoen zetten b.v.:
– “Van oma mocht ik vorig jaar 2 schoenen zetten! Kreeg ik er ook nog 2 cadeautjes in!” (Oma had vast al met Sinterklaas gesproken!) ” Mijn broer had toen 4 schoenen gezet, maar hij kreeg ook 2 cadeautjes. Oma zei: Ik heb wel 20 dozen met schoenen onder mijn bed, die kan ik ook wel allemaal neerzetten!”

– “Ik mag om de dag mijn schoen zetten als Sinterklaas er weer is”, zegt een andere leerling. “Papa en mama mogen het alleen in het weekend” Als ik dan wat beteuterd  opmerk dat ik vorig jaar niets in mijn schoen heb gehad en dat terwijl ik toch echt altijd lief ben, zegt ze: “Je moet ook wel een wortel of een appel in je schoen leggen hoor! En liedjes zingen!” Als ik zeg dat ik al heel de dag sinterklaasliedjes met leerlingen zing, zegt ze: “Maar je moet het ook doen bij je schoen, anders telt het niet!” Ok, juf heeft weer wat geleerd, maar eens gaan proberen!
Volgens een andere leerling moet je juist weer suikerklontjes voor het paard in je schoen leggen. Het arme dier moet na 5 december vast op streng dieet en flink aan het sporten om al die wortels, appels en suikerklonten er weer af te krijgen!

Ik ben benieuwd naar de verhalen van volgende week! Zouden ze dan al wat in de schoen hebben gekregen? Zal ik nog wat in mijn schoen krijgen?

Nog een paar tips voor de verlanglijstjes:
-Notenkwartetspel : een leuk en leerzaam spel voor jong en oud (vanaf 6 jaar), o.a. verkrijgbaar bij Bol.com
-Stevig (gekleurd papier), een schaar, liniaal en potloden. Dan ben je klaar om zelf een spel te gaan maken. Wat en hoe?  Dat vertel ik in mijn ik in mijn volgende blog!

Heb jij zelf nog een handige tip? Reageer dan op deze blog!
Wil je nog meer leren? Kijk op mijn site voor meer informatie of neem contact op voor maken van een afspraak voor een gratis proefles.

Veel plezier!